031 309 91 11 support@acconomy.com

Lönehantering i acconomy

Välkommen till oss på acconomy.

Med acconomy får du mer än bara ett bokförings- och faktureringssystem. Givetvis har vi även funktioner för att hantera löner – du får en helhetslösning helt enkelt.

Om du driver ett företag med anställda är lönehantering inget främmande för dig. En del väljer att outsourca lönehanteringen, medan andra sköter sin löneadministration själva.

Läs mer om acconomys system för lönehantering nedan och anslut enkelt ditt företag till tjänsten.

Testa acconomy gratis i 3 månader, därefter 250 kr / mån (*faktureras årsvis). Säljer du dina fakturor till våra partners får du acconomy gratis!
Bokföringsprogram

Därför väljer våra kunder acconomy

=

Sälj fakturan, få dina pengar på kontot samma dag

Sälj din faktura kl 09:00, få dina pengar på kontot efter lunch samma dag!

=

Smidig fakturering via mobilen & läsplattor

Tydlig och enkel navigation – Snabb bokföring med superenkel fakturering.

=

Enkel bokföring online med molntjänst

Sköt din bokföring och fakturering online där du befinner dig.

=

Support dygnet runt

Om det skulle krångla för dig? Nås dygnet runt alla dagar i veckan.

Så här kommer du igång

Registrera dig snabbt och enkelt med BankID

bokföring acconomy

Enkel import av data och automatisk bokföring

acconomy sei filer

Så säljer du din faktura och får betalt direkt

acconomy sälj faktura

Nöjda kunder

Så väljer du rätt system för lönehantering

Ett bra system för lönehantering hjälper dig med din löneadministration och förenklar vardagen för dig som företagare.

1. Systemet anpassar sig efter ditt företag

Ett bra lönehanteringssystem ska förstås fylla de funktioner som ditt företag har behov av. Du ska enkelt kunna välja vilka delar du gör själv och vilka du vill outsourca.När du väljer acconomy är det enkelt att integrera med företagets bokföring, eftersom denna redan finns i programmet.

2. Systemet är uppdaterat med lagar och regle

Ett bra lönehanteringssystem är också ett system som är uppdaterat med de senaste lagarna och reglerna som gäller kring lönehantering. Systemet bör också ha koll på nya skattetabeller, så att dina anställda får rätt lön utifrån sin skattetabell.

3. Systemet räknar rätt åt dig

För att du ska spara tid i lönehanteringen är det bra att välja ett lönehanteringssystem som har många automatiska beräkningar. På så vis räknar programmet ut lönerna åt dig och du kan lägga din tid på andra delar i ditt företag.

4. Systemet har koll på alla delar

 

När man pratar lönehantering tänker många ofta bara på lön. Det är förstås en stor del, men hanteringen innehåller även andra delar som är minst lika viktiga.

Ett bra lönehanteringssystem erbjuder stöd för att lägga in saker som bland annat:

-Tidrapporter

-Reseräkningar

-Bonusar

-Förmåner

-Sjukfrånvaro

-VAB

-Semester

-Kvittoredovisningar

“Vi vill underlätta ditt företagande. Vi kan inte göra allt, men vi kan förenkla bokföringen för dig och erbjuda Sveriges snabbaste betalning av dina fakturor. Givetvis får alla våra factoringkunder acconomy gratis*.”

Olov Marchal – Grundare och VD acconomy. 

Ett webbaserat system som gör lönehantering enkelt

Att välja ett system som hanterar lön på ett enkelt sätt, så att du kan få mer tid över till annat, behöver inte vara svårt. Lönehanteringen kan till och med vara ett roligt moment och ett sätt att bredda din kompetens.

När du väljer ett webbaserat lönehanteringssystem behöver du aldrig bekymra dig för backup. Du kommer åt informationen om lön var du än är och kan enkelt gå in och jobba när du har tid över.

Lätt att integrera

En fördel är om systemet för lön går lätt att integrera med ditt bokföringsprogram. Då har du allt samlat på samma ställe och har inte behov av lönekonsulter. Med acconomy får du ett system som gör att du kan sköta bokföring, fakturering och lönehantering på ett och samma ställe.

Vad ska de anställda själva kunna göra?

I olika system har de anställda olika tillgång till olika funktioner. Vill du att de anställda själva ska rapportera in tid, utlägg, VAB och annat? Välj då ett program som stödjer detta. Vill du sköta allting själv? Välj då ett program som låter dig göra detta. Med acconomy är allt möjligt.

Vill du outsourca?

Känner du att du saknar kompetens och är i behov av att outsourca vissa delar? Då ska du såklart göra det. Om du väljer outsourcing till lönekonsulter går det såklart att bjuda in dem i systemet, så att ni tillsammans får koll på lön och allt som hör till.

Vill du veta mer om vilka möjligheter som finns i acconomy? Kontakta oss, så hjälper vi dig.

Vad gör acconomy så enkelt?

Vissa påstår att “enkel bokföring” inte existerar, medan andra anser att all bokföring är enkel. Vi vet i alla fall att vårt smarta bokföringsprogram gör det enkelt för dig att sköta bokföringen på egen hand, oavsett förkunskaper.

Att bokföra och hantera lön ska vara enkelt – inte tvärtom. Med acconomy får du mer än bara ett bokföringsprogram som tillåter dig att jobba snabbare, smartare och enklare med din bokföring. Ett program räcker.

Några nöjda kunder

Nordic Food & Transport Stockholm

"Jag använder Acconomy för fakturering och det har aldrig varit enklare!

Jag är mycket nöjd med systemet och speciellt tacksam för den flexibla och tillgängliga supporten som jag kan nå dygnets alla timmar".

Robel Zeremesmer

Ekonomistyrning AB

"Vi hjälper en del Acconomy-användare med bokföringen, både vi och våra kunder är mycket nöjda med systemet. Det är enkelt, användarvänligt men samtidigt mycket komplett. Perfekt för små och medelstora bolag både för den bokföringskunniga som sköter det mesta själv och för den som bara sköter delar såsom faktureringen själv. Att man dessutom har obergänsat med licenser/ användare är toppen!"

Mikael Runmalm

Monki

"Jag är från början fakturaköpskund och fakturerade via ett annat system men då Acconomy ingick i årsavgiften valde jag att prova. Jag är mycket nöjd med systemet och speciellt med hur enkelt det är att sälja fakturor med bara ett knapptryck. Det är snabbt, enkelt och jag får en tydlig överblick av fakturans status. Jag uppskattar dessutom möjligheten att få en kontaktperson på bolaget, det känns tryggt att veta att det bara är ett samtal bort. Att jag alltid får snabba svar och besked på mina frågor eller funderingar är även ett stort plus!"

Henrik Magnusson

Fördelar med acconomy

Även du som precis har startat ditt företag, ska känna dig trygg med att sköta din bokföring, fakturering och lönehantering i acconomy. Programmet är till för dig som vill kunna sköta det mesta på egen hand, men också för dig som vill outsourca vissa delar utan att förlora koll.

Det är gratis

Ansluter du dig till våra factoringtjänster, är acconomy helt gratis. Att välja fakturerings- och bokföringsprogram är svårt, men genom att välja ett som är gratis kan du istället investera mer av dina pengar i ditt företag och låta bokföringen vara kostnadsfri.

Lätt att komma igång

Även om du redan har ett annat fakturerings- och bokföringsprogram, är det inga problem att byta till acconomy. Du importerar enkelt all data samt kund-, artikel- och leverantörsregister.

Fakturera nu – få betalt om två timmar

Vår investerare och största ägare Prioritet Group har som idé att hjälpa företag med att förbättra sin kassalikviditet genom olika former av factoringtjänster. Använder du dig av acconomy i kombination med deras factoringtjänst förenklar du det administrativa arbetet och hanteringen, vilket innebär en vinn-vinn-situation för båda parter. Möjligheten finns då att få betalt för din faktura inom bara några timmar efter det att du har skickat fakturan till din kund.

Ett program – flera tjänster

Programmet är anpassat för att du ska kunna hantera företagets ekonomi på ett och samma ställe. Med acconomy sköter du lön, bokföring och fakturor på ett snabbt och smidigt sätt genom ett enda program.

Webbaserat bokföringsprogram

Om du ofta är på språng och inte tillbringar hela dagarna framför en dator, är acconomy ett perfekt bokföringsprogram för dig. Tack vare att programmet är webbaserat har du alltid bokföringen, faktureringen och lönehanteringen i fickan. Eftersom allt ligger online, slipper du dessutom att oroa dig för backup – den tar vi hand om.

Snabba svar på dina frågor

Vår support är öppen dygnet runt, vilket innebär att du alltid får snabba svar och hjälp när frågor dyker upp. Vi är bara ett samtal bort när du behöver oss.

Support 24/7 via telefon och e-post

Många som driver eget företag sköter det mesta som rör företaget på egen hand. Då är det skönt att snabbt få hjälp när frågor och problem dyker upp. Därför har vår support öppet dygnet runt och finns här för dig via e-post och telefon för att snabbt kunna ge dig den hjälp du behöver.

Oavsett om du har skött din egen lönehantering länge eller om du precis ska komma igång, är du varmt välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig med alla våra tjänster. Vi finns här för att du ska få det stöd du behöver utifrån dina behov.

Telefon: 031-309 91 11
E-post: support@acconomy.com

Vanliga frågor och svar om lönehantering

Lönehantering

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Vad är lönehantering?

  Inom lönehantering finns, som alltid inom företagsekonomi, ett antal lagar och regler att följa. Det handlar inte bara om själva lönehanteringen, alltså rätt lön till rätt konto i rätt tid. Det handlar också om allt runtomkring, bland annat sjukfrånvaro, VAB, semester och mer därtill.

  Det är viktigt att som företag ha bra rutiner och rätt kompetens inom lönehantering, där ett första steg är att fixa ett system för lönehantering som täcker behoven. Lönesystemet bör vara enkelt, så att du slipper kontakta externa experter så fort du stöter på patrull.
 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Vilket lönesystem är det bästa?

  Vilket system som är bäst att använda beror helt på dina behov och vilka funktioner du känner att du behöver tillgång till. Ett enkelt, men ändå krångligt svar på vilket system som är det bästa att välja, är att det helt enkelt beror på vad som är viktigt för dig.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Ska jag sköta lönehanteringen själv, eller outsourca den?

  Många som känner att de inte har rätt kunskap outsourcar ofta sin lönehantering till en byrå eller lönekonsulter som erbjuder tjänster för just detta, medan andra vill hitta en lösning att sköta den på egen hand. Med acconomy kan du enkelt sköta allt som har med dina anställdas löner att göra, men även enkelt bjuda in extern hjälp om du väljer outsourcing av vissa delar av lönehanteringen.