031 309 91 11 support@acconomy.com

Enklast ekonomisystem

Söker du efter ett enkelt ekonomisystem där du smidigt kan sköta både bokföring för ditt företag och fakturering via e-faktura? Då kommer acconomy att passa dig bra.

Programmet är enkelt att använda, oavsett om du driver enskild firma eller aktiebolag. Många funktioner är automatiska, vilket gör att du kan jobba snabbare, smartare och enklare. Systemet har fler smarta funktioner som frigör mer tid för dig att lägga på dina kunder istället för att nöta med ekonomin. Bokföring och fakturering ska vara smidigt – inte tvärtom.

Testa acconomy gratis i 3 månader, därefter 250 kr / mån (*faktureras årsvis). Säljer du dina fakturor till våra partners får du acconomy gratis!
Bokföringsprogram

Därför väljer våra kunder acconomy

=

Sälj fakturan, få dina pengar på kontot samma dag

Sälj din faktura kl 09:00, få dina pengar på kontot efter lunch samma dag!

=

Smidig fakturering via mobilen & läsplattor

Tydlig och enkel navigation – Snabb bokföring med superenkel fakturering.

=

Enkel bokföring online med molntjänst

Sköt din bokföring och fakturering online där du befinner dig.

=

Support dygnet runt

Om det skulle krångla för dig? Nås dygnet runt alla dagar i veckan.

"Vi vill underlätta ditt företagande. Vi kan inte göra allt, men vi kan förenkla bokföringen för dig och erbjuda Sveriges snabbaste betalning av dina fakturor. Givetvis får alla våra factoringkunder acconomy gratis*.”

 

Olov Marchal - Grundare och VD acconomy

Så här kommer du igång

Registrera dig snabbt och enkelt med BankID

bokföring acconomy

Enkel import av data och automatisk bokföring

acconomy sei filer

Så säljer du din faktura och får betalt direkt

acconomy sälj faktura

Fors förklarar hur det funkar med acconomy.

Hej, jag heter Elin Fors. Nedan har du några förklaring på det viktigaste du behöver veta om acconomy och hur det fungerar, vi ses!

HUR DU FIXAR INSTÄLLNINGARNA

HUR DU SKAPAR EN FAKTURA

Några nöjda kunder

Nordic Food & Transport Stockholm

"Jag använder Acconomy för fakturering och det har aldrig varit enklare!

Jag är mycket nöjd med systemet och speciellt tacksam för den flexibla och tillgängliga supporten som jag kan nå dygnets alla timmar".

Robel Zeremesmer

Ekonomistyrning AB

"Vi hjälper en del Acconomy-användare med bokföringen, både vi och våra kunder är mycket nöjda med systemet. Det är enkelt, användarvänligt men samtidigt mycket komplett. Perfekt för små och medelstora bolag både för den bokföringskunniga som sköter det mesta själv och för den som bara sköter delar såsom faktureringen själv. Att man dessutom har obergänsat med licenser/ användare är toppen!"

Mikael Runmalm

Monki

"Jag är från början fakturaköpskund och fakturerade via ett annat system men då Acconomy ingick i årsavgiften valde jag att prova. Jag är mycket nöjd med systemet och speciellt med hur enkelt det är att sälja fakturor med bara ett knapptryck. Det är snabbt, enkelt och jag får en tydlig överblick av fakturans status. Jag uppskattar dessutom möjligheten att få en kontaktperson på bolaget, det känns tryggt att veta att det bara är ett samtal bort. Att jag alltid får snabba svar och besked på mina frågor eller funderingar är även ett stort plus!"

Henrik Magnusson

Vad gör acconomy enklast?

Finns det enkla bokföringsprogram som även fungerar för fakturering? Svaret är ja. Vårt smarta bokföringsprogram gör det enkelt för dig att sköta bokföringen på egen hand, oavsett förkunskaper. Även om du nyligen har startat ditt företag, kan känna dig trygg och säker med att sköta din bokföring och fakturering i acconomy.

Du hanterar enkelt allt som rör ekonomin i ditt företag i ett och samma onlinebaserade program. Om du byter till acconomy från ett annat bokföringsprogram, finns smidiga funktioner för import av filer som gör att du snabbt kan komma igång.

Gratis fakturering och bokföring

Om du ansluter dig till acconomys factoringtjänster, är bokförings- och faktureringsprogrammet helt gratis. När du skaffar ett gratis bokföringsprogram, kan du istället investera mer pengar i ditt företag.

Fördelar med acconomy

Webbaserat ekonomisystem

Med acconomy får du en digital lösning som gör att du har all din bokföring och fakturering online. Du har alltså ditt ekonomisystem med dig var du än befinner dig, där allt i det alltid är tillgängligt. Smidigt för dig som ofta är på språng.

Dessutom är programmet skalbart och anpassat för alla typer av enheter. Oavsett om du föredrar mobil, surfplatta eller dator.

Lätt att byta till

Om du redan har ett ekonomisystem där du sköter din bokföring och fakturering, är det inga som helst problem om du vill byta till acconomy. Du importerar enkelt all din bokföringsdata samt dina kund-, artikel och leverantörsregister.

Ett program för hela ditt företag

I acconomy sköter du din bokföring och fakturering på ett tidseffektivt och smidigt sätt i ett och samma program. Slipp flera olika program för olika funktioner och sköt ekonomin för företaget på ett enda ställe. Är ni flera i företaget, lägger du utan problem till flera användare, så att alla kan komma åt bokföringen – var ni än befinner er.

N

Snabba svar på dina frågor

Vår support är öppen dygnet runt för att du alltid ska få snabba svar och hjälp när frågor dyker upp. Det gör det enkelt för dig att komma vidare om du kör fast.

Backup på bokföring och fakturor

Eftersom acconomy är ett webbaserat ekonomisystem, finns alla dina fakturor och all din bokföring online. Det betyder att du slipper oroa dig för backup – den huvudvärken kan du lämna över till oss..

4. Ange vilken momssats som gäller

På dina fakturor är du alltid skyldig att upplysa om vilken momssats som gäller. Fyll alltid i vilken momssats du använder och se till att slutsumman för både exklusive och inklusive moms är med.

Fakturera nu – få betalt inom två timmar

Vår investerare och största ägare Prioritet Group har som idé att hjälpa företag med att förbättra sin kassalikviditet genom olika former av factoringtjänster.

Använder du dig av acconomy tillsammans med deras factoringtjänst förenklar du det administrativa arbetet och hanteringen, vilket innebär en vinn-vinn-situation som alla parter tjänar på. Möjligheten finns då att få betalt för din faktura inom bara två timmar efter det att du har skickat fakturan till din kund.

acconomys enkla bokföringsprogram i korthet

 • API:er för enkel överföring
 • Mobilanpassat program
 • Export och import av register
 • Autokontering inkl. verifikationer
 • Balansrapport
 • ROT- och RUT-fakturor
 • Rapporter
 • Obegränsat antal användare
 • Reskontra
 • Kundregister
 • Fakturering

 

 • Leverantörsfakturor
 • Support 24/7
 • Dokumenthantering
 • Artikelregister
 • Påminnelser
 • Fakturaköp
 • Bokföring
 • E-faktura
Enkelt bokföringsprogram

Support 24/7 via telefon och e-post

Många som driver enskild firma, aktiebolag, kommanditbolag, ideell förening eller handelsbolag sköter både drift och bokföring/fakturering på egen hand.

Det spelar ingen roll om du är gammal i gemet eller helt nystartad. Det är inte alltid timmarna räcker till helt enkelt. Därför har vi valt att ha vår support öppen dygnet runt.

Du är alltid varmt välkommen att kontakta oss för frågor om programmet eller dess funktioner.

Telefon: 031-309 91 11
E-post: info@acconomy.com

Så gör acconomy det enkelt för dig

Det spelar ingen roll vilken typ av företag eller förening du driver – acconomy har något att erbjuda alla. Eftersom all bokföring och fakturering sköts online, behöver du inte fundera över backup eller att installera andra program – du kan skicka din faktura varifrån du vill, när du vill och sedan bokförs den automatiskt i programmet.

BAS kontoplan ligger redan inlagd

Sköter du all bokföring och fakturering på egen hand? Vi vill göra allt lite enklare för dig. BAS standard kontoplan är automatiskt inlagt i systemet när du sätter igång, tillsammans med en rad verifikationsserier.

Skapa enkelt verifikationer och få konteringsförslag direkt

I programmet kan du enkelt skapa dina egna verifikationer genom att kontera som du önskar. Har du en faktura, ett kvitto eller ett underlag som du vill bokföra, så låter du systemets AI-tolk tolka underlaget.

AI-tolken kommer med ett konteringsförslag som du väljer om du vill använda. Eftersom systemet lär sig mer ju mer du använder det, kommer systemet efter en tid att ha anpassat sig efter just din bokföring och ge relevanta förslag som du bara behöver godkänna.

Årsredovisning eller årsbokslut – enkel snabbknapp

I acconomy finns en snabbknapp för omföring av årets resultat i balansrapporten. Givetvis kan du även generera huvudbok, verifikationslista, kundreskontra och leverantörsreskontra i systemet.

Har du några frågor?

Dina fakturor bokförs automatiskt

När du skapar och skickar en faktura i acconomy, bokförs den automatiskt. När du har fått in pengarna på ditt konto, markerar du fakturan som betald och en verifikation skapas automatiskt. Snabbt, smidigt och enkelt.

Prisvärda tjänster för bokföringshjälp

Du måste inte hålla koll på allt själv, om du inte vill såklart. Vi erbjuder prisvärda tjänster för bland annat bokslut och årsredovisning genom våra eminenta samarbetspartners.

Vi har ett nära samarbete med en redovisningsbyrå som också erbjuder sina tjänster till våra kunder. Det handlar om bokföringstjänster, såsom löpande bokföring, avstämning, bokslut, årsredovisning och så vidare. Eftersom de är väl insatta i vårt ekonomisystem, är startsträckan väldigt kort. Eftersom acconomy är ett webbaserat system, kan båda parter ha egna användare och i realtid se allt som händer i systemet.

Import av Excel- och SIE-filer

Det går snabbt och enkelt att importera din bokföringsdata från det program du använt tidigare. Du laddar upp dina SIE-filer i systemet och sen är du igång.

Behöver du importera register över artiklar, kunder eller leverantörer gör du även detta direkt online. Programmet har stöd för Excel-filer och så snart du har laddat upp dina filer kan du sätta igång och jobba. Det ska vara enkelt att sköta den löpande bokföringen.

Enklast ekonomisystem

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Vad är ett bra ekonomisystem?

  Ett bra ekonomisystem, eller bokföringsprogram, ger dig full koll på ditt företags ekonomi i alla led och erbjuder de funktioner du behöver. Väljer du acconomy, får du ett bokföringsprogram som går snabbt att sätta sig in i, vilket kommer spara dig både tid och pengar. I vårt ekonomisystem får du full tillgång till alla funktioner som du kan tänkas behöva – från att skapa fakturor och skicka dem, till automatisk bokföring.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Finns det gratis ekonomisystem?

  Ja, det gör ju det, och kanske funderar du över hur det är möjligt att vi kan erbjuda dig ett gratis bokföringsprogram? Vår investerare och största ägare Prioritet Group har som idé att hjälpa bolag med att förbättra sin kassalikviditet genom olika former av factoringtjänster. Om du använder dig av acconomy i kombination med deras factoringtjänst förenklar du det administrativa arbetet och hanteringen, vilket innebär en vinn-vinn-situation som båda parter tjänar på.

  Använd acconomys fakturerings- och bokföringsprogram gratis under hela 2022

  Om du behöver snabba upp betalningen av dina fakturor och väljer att även använda någon av factoringtjänsterna, får du använda acconomys bokföringsprogram gratis året ut. Naturligtvis får du obegränsad tillgång till programmets alla funktioner. Prova acconomy gratis redan idag
 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Är ekonomisystem avdragsgillt?

  Ja, bokföringsprogrammet är avdragsgillt, precis som det mesta som behövs för ditt företag

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  När kan jag ringa till er support?

  Vi på acconomy är, precis som du, entreprenörer och har full förståelse för att man kan ha alternativa och varierande arbetstider. Ofta sker fakturering och bokföring när man har tid, vilket kan vara tidigt på morgonen eller mitt i natten. Om man då stöter på patrull, och inte kommer vidare, är ineffektivt och frustrerande.

  Därför har vi valt att ha vår support öppen dygnet runt, så att du kan nå oss, när du stöter på problem.

  Kontakta vår support 24/7

  Telefon: 031-309 91 11 E-post: support@acconomy.com
 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Kan jag skicka e-faktura via acconomys faktureringsprogram?

  Ja, du som användare kan snabbt och enkelt skapa och skicka en e-faktura i vårt faktureringsprogram. Du har full kontroll och spårbarhet på alla dina e-fakturor. Eftersom din fakturering sker online med e-faktura, blir hela processen så pass smidig att du enkelt kan fakturera i mobilen. Fakturering när som helst, var som helst helt enkelt. Smidigt va?

  enkelt ekonomisystem

  På acconomy strävar vi efter att vara Sveriges bästa och enklaste fakturerings- och bokföringssystem online för såväl små, som medelstora och stora företag. Du ska effektivt kunna skapa tydliga och snygga fakturor, bland annat genom att lägga in din egen logotyp. De funktioner som vårt ekonomisystem har att erbjuda, gör det perfekt lämpat för både större och mindre företag, och du kommer snabbt igång och får direkt stenkoll på din fakturering.
 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Har ert bokföringsprogram ROT- och RUT-funktion?

  Ja, såklart! Att arbeta med ROT- eller RUT-fakturor i acconomy är lika enkelt som allt annat. När du har valt fakturatyp, efterfrågar systemet all information som krävs för den specifika fakturatypen. Programmet samlar även in all information som Skatteverket kräver, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för att på efterhand behöva komplettera något.

  Du kan givetvis fakturera både avdragsgilla och icke avdragsgilla artiklar på samma faktura. Med ett enkelt knapptryck väljer du vilka artiklar som är ROT- eller RUT-artiklar och systemet beräknar avdraget automatiskt utifrån det. Systemet räknar ut summan på avdraget, och det bästa är att om du fakturerar samma kund flera gånger, varnar systemet om maxbeloppet överskrids.
 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Vilket bokföringsprogram är enklast?

  Det är svårt att veta eftersom det egentligen är en fråga om tycke och smak och beror helt på vad du har för behov samt krav.

  Med acconomys ekonomisystem, där du kan hantera både fakturering och bokföring, spelar det ingen roll om du driver enskild firma eller aktiebolag. Programmet fungerar utmärkt för dig som vill skicka fakturor på ett smidigt sätt och ha koll på din bokföring på samma ställe. Som acconomy-användare får du ett gratis* program som erbjuder funktioner som gör ditt företagande lite enklare. Om du väljer acconomy, behöver du inget mer program för att sköta företagets ekonomiska delar.
 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Vad är skillnaden på faktureringsmetoden och kontantmetoden?

  För bokföring finns det två olika metoder: 1. faktureringsmetoden och 2. kontantmetoden. Faktureringsmetoden innebär att fakturan bokförs när den kommer in, medan kontantmetoden innebär att den bokförs när fakturan betalas.

  Med acconomy får du ett mångsidigt system som fungerar både som faktureringsprogram och bokföringsprogram. När du skickar fakturan till din kund, bokförs den automatiskt i programmet. Därför är detta inget du behöver tänka på, då allt sker per automatik. Så, är du ute efter både ett faktureringsprogram och bokföringsprogram, behöver du inte leta mer. Ett program räcker.