031 309 91 11 support@acconomy.com

Bokföringsprogram förening

Välkommen till acconomy! Sveriges enklaste bokförings och faktureringssystem med Sveriges snabbaste betalning av dina fakturor. Arbetar du med en förening passar acconomy dig perfekt. Enkel bokföring, support dygnet runt alla dagar i veckan. Samt fakturering i samma sytem.

Sälj dina fakturor till våra partners, så får du dina pengar samma dag inom 2 timmar.

Testa acconomy gratis i 3 månader, därefter 250 kr / mån (*faktureras årsvis). Säljer du dina fakturor till våra partners får du acconomy gratis!

Bokföringsprogram

Därför väljer våra kunder acconomy

=

Sälj fakturan, få dina pengar på kontot samma dag

Sälj din faktura kl 09:00, få dina pengar på kontot efter lunch samma dag!

=

Smidig fakturering via mobilen & läsplattor

Tydlig och enkel navigation – Snabb bokföring med superenkel fakturering.

=

Enkel bokföring online med molntjänst

Sköt din bokföring och fakturering online där du befinner dig.

=

Support dygnet runt

Om det skulle krångla för dig? Nås dygnet runt alla dagar i veckan.

Så här kommer du igång

Registrera dig snabbt och enkelt med BankID

bokföring acconomy

Enkel import av data och automatisk bokföring

acconomy sei filer

Så säljer du din faktura och får betalt direkt

acconomy sälj faktura

Det här får du med acconomy

Bokför online om ni är på språng

Eftersom acconomy är ett webbaserat bokföringsprogram kan ni sköta föreningens bokföring och fakturering var ni än befinner er. Direkt från klubblokalen eller hemifrån. Ni behöver inte oroa er för backup, det tar vi hand om. Ni kan fokusera på er förening så håller vi koll på backupen.

k

Fakturering och bokföring i samma program

I acconomy kan ni sköta både bokföring och fakturering. Ekonomin för föreningen finns samlad på en plats i programmet, smidigt och enkelt. Om ni behöver skicka fakturor gör ni det enkelt med e-fakturor, dessa bokförs sedan automatiskt i systemet.
T

Hur många användare ni vill

I en förening är det oftast kassören som har koll på ekonomin. Men det kan finnas anledning för andra att kolla hur det går, då går det smidigt att lägga till fler användare till ert acconomy-konto. Ni får tillgång till obegränsat antal användare.

Prisvärda tjänster för din förening

Har kassören blivit sjuk? Är ni oroliga för att det ska bli fel? Oavsett orsak så finns det hjälp att få för den förening som vill ha hjälp med sin bokföring. Vi har ett nära samarbete med en byrå som gärna hjälper våra kunder med bokföringstjänster, bland annat löpande bokföring, avstämning, bokslut och årsredovisning. De är dessutom väl insatta i vårt bokföringsprogram.

“Vi vill underlätta ditt företagande. Vi kan inte göra allt, men vi kan förenkla bokföringen för dig och erbjuda Sveriges snabbaste betalning av dina fakturor. Givetvis får alla våra factoringkunder acconomy gratis*.”

Olov Marchal – Grundare och VD acconomy. 

Några nöjda kunder

Nordic Food & Transport Stockholm

"Jag använder Acconomy för fakturering och det har aldrig varit enklare!

Jag är mycket nöjd med systemet och speciellt tacksam för den flexibla och tillgängliga supporten som jag kan nå dygnets alla timmar".

Robel Zeremesmer

Ekonomistyrning AB

"Vi hjälper en del Acconomy-användare med bokföringen, både vi och våra kunder är mycket nöjda med systemet. Det är enkelt, användarvänligt men samtidigt mycket komplett. Perfekt för små och medelstora bolag både för den bokföringskunniga som sköter det mesta själv och för den som bara sköter delar såsom faktureringen själv. Att man dessutom har obergänsat med licenser/ användare är toppen!"

Mikael Runmalm

Monki

"Jag är från början fakturaköpskund och fakturerade via ett annat system men då Acconomy ingick i årsavgiften valde jag att prova. Jag är mycket nöjd med systemet och speciellt med hur enkelt det är att sälja fakturor med bara ett knapptryck. Det är snabbt, enkelt och jag får en tydlig överblick av fakturans status. Jag uppskattar dessutom möjligheten att få en kontaktperson på bolaget, det känns tryggt att veta att det bara är ett samtal bort. Att jag alltid får snabba svar och besked på mina frågor eller funderingar är även ett stort plus!"

Henrik Magnusson

När måste en förening bokföra?

Om er förening uppfyller något av följande så är ni bokföringsskyldiga:

Värdet av föreningens tillgångar över stiger 1,5 miljoner kronor.

Föreningen bedriver näringsverksamhet.

Föreningen är moderföretag i en koncern.

Det finns en möjlighet, att även om ni inte uppfyller kraven, att ni är bokföringsskyldiga ändå eftersom det kan stå i föreningens stadgar.

Transparent ekonomi mot medlemmar

Även om ni inte är bokföringsskyldiga är det viktigt att kunna visa upp hur föreningens ekonomi ser ut för era medlemmar. Eller kanske för kommunen eller andra intressenter.

acconomy bokföringsprogram

Sälj fakturan och få betalt inom några timmar

I acconomy kan du sälja faktura i bokföringssystemet via utvalda partners. Du får betalt samma idag istället för att vänta flera veckor på att få betalt för dina fakturor. Du kan i lugn och ro fokusera på verksamheten och lönsamheten. acconomy ser till att du får betalt!

Z

Skapa faktura i acconomy

Z

Sälj faktura

Z

Få betalt samma dag

Fors förklarar hur det funkar med acconomy.

Hej, jag heter Elin Fors. Nedan har du några förklaring på det viktigaste du behöver veta om acconomy och hur det fungerar, vi ses!

HUR DU FIXAR INSTÄLLNINGARNA

HUR DU SKAPAR EN FAKTURA

Bokföringsprogrammet för alla typer av föreningar

Sitter du i styrelsen i den lokala byaföreningen, eller är du kassör i barnets fotbollsklubb? Oavsett vilken typ av förening du är engagerad i så funkar acconomy för er. Programmet finns för att underlätta er bokföring och för att ni enkelt ska få koll på er ekonomi. Läs mer om olika typer av årsbokslut nedan.

Förenklat årsbokslut

En förening som har en nettoomsättning som normalt uppgår till högst tre miljoner kronor får upprätta ett förenklat årsbokslut.

Årsbokslut

För föreningar som inte får, eller som inte vill, upprätta förenklat årsbokslut, så är det ett årsbokslut enligt K-regelverket som gäller. Antingen genom de enklare reglerna, de så kallade K2-reglerna, eller enligt reglerna i K3.
n

Bokföringsprogram

Vi på acconomy vill göra så att du förenklar föreningens administration. acconomy som bokföringsprogram ger dig alla funktioner som behövs samt support dygnet runt.

l

Faktureringsprogram

acconomy kan du även använda som faktureringsprogram i föreningen. använder ni någon utav våra partners för factoring får ni betalt av fakturan samma dag som ni skickar in den och avgiften för acconomy gratis.

Vad är ett bra bokföringsprogram?

Ett bra bokföringsprogram för enskild firma ger dig full koll på ditt företags ekonomi i alla led. Väljer du acconomy, får du ett lätthanterligt bokföringsprogram där du snabbt kan komma igång med din bokföring. I vårt bokföringsprogram får du full tillgång till alla funktioner som du behöver – från att skapa fakturor och skicka dem, till automatisk bokföring. Allt i ett enda knapptryck. Du fokuserar på din firma och programmet på din bokföring.

Har du några frågor?

Support 24/7 via telefon och e-post

Många som driver enskild firma, aktiebolag, kommanditbolag, ideell förening eller handelsbolag sköter både drift och bokföring/fakturering på egen hand. Dygnets timmar räcker helt enkelt inte till alla gånger. Därför har vår support öppet dygnet runt för att du ska få hjälp när du behöver det.

Oavsett om du har drivit företag länge eller om du precis ska komma igång, är du varmt välkommen att kontakta oss för guidning genom programmet och dess smarta funktioner.

Telefon: 031-309 91 11
E-post: support@acconomy.com

Tips för att välja det bästa bokföringsprogrammet

Vårt smarta bokföringsprogram gör det enkelt för dig att sköta bokföringen på egen hand. Även du som är ny som företagare ska känna dig trygg med att sköta din bokföring och fakturering i acconomy.

Välj ett program som ligger online

Fördelarna med att ha sitt bokföringsprogram på nätet är många:

  • Ni kommer åt er bokföring var ni än är.
  • Ert bokföringsprogram är alltid uppdaterat.
  • Ni slipper onödig pappershantering.
  • Ni har alltid backup.
  • Det finns en möjlighet, att även om ni inte uppfyller kraven, att ni är bokföringsskyldiga ändå eftersom det kan stå i föreningens stadgar.

Programmet som är enkelt och gratis

Många är på jakt efter bokföringsprogrammet som är båd lätt att hantera och som inte kostar pengar. I acconomy kan ni koppla ihop era fakturor med bokföringen för att era fakturor ska bokföras automatiskt. Ni kan även göra dina fakturor personliga genom att lägga in föreningens logotyp. Dessutom är programmet helt gratis om ni även ansluter till vår factoringtjänst.

Välj ett program med obegränsat antal användare

Även om det är kassören som har ansvaret på ekonomin kanske hen ibland vill få hjälp med bokföringen. Då är det bra om det ingår obegränsat antal användare i programmet.

Fakturera och bokför i samma program

Om du vill kunna fakturera och bokföra i samma program bör du välja ett program som har båda dessa funktioner. I acconomy kan du kombinera bokföringen med faktureringen och enkelt hantera bokföringen och fakturorna via valfri enhet.

Vilka behov finns i er förening?

Ni vet förstås bäst vilka behov som finns i er förening. Kom ihåg att det bästa bokföringsprogrammet som finns, är det som erbjuder vad er förening behöver.

Är det viktig för dig att snabbt kunna få hjälp och svar på frågor som dyker upp? Är det viktigt att kunna ta ut rapporter eller hålla kundregister? Oavsett vad, är det viktigt att ni hittar ett bokföringsprogram som erbjuder det ni vill ha.

Byta bokföringsprogram online

Har du redan ett bokföringsprogram, men vill byta till acconomy? Kanske lever bokföringsprogrammet du redan har inte riktigt upp till dina förväntningar och du vill byta system, eller så kanske du vill testa några olika bokföringsprogram innan du bestämmer dig. Oavsett anledning, gör acconomys funktioner det enkelt för dig att byta bokföringsprogram.

1

Importera SIE-filer

Du kan enkelt importera din bokföringsdata från det bokföringsprogram du använt tidigare. Ladda upp dina SIE-filer i systemet och sen är du igång. Systemet är lätt att använda och det går utan problem att byta från andra program till acconomy.

2

Importera Excel-filer

Behöver du importera artikel-, kund- och leverantörsregister gör du det direkt online. Ladda bara upp dina Excel-filer, så dyker de upp i bokföringsprogrammet och du kan sätta igång och jobba.

Vi underlättar din vardag och hjälper dig att ta hand om både din bokföring och fakturering för att du ska kunna fokusera på ditt företags tillväxt istället.

Vanliga frågor och svar om bokföringsprogram för föreningar

Vad är ett bra bokföringsprogram?

Ett bra bokföringsprogram för en förening ger er full koll på föreningens ekonomi i alla led. Väljer ni acconomy, får ni ett lätthanterligt bokföringsprogram där ni snabbt kan komma igång med er bokföring. I vårt bokföringsprogram får ni full tillgång till alla funktioner som ni behöver – från att skapa fakturor och skicka dem, till automatisk bokföring. Allt i ett enda knapptryck. Ni fokuserar på er förening och programmet på er bokföring.

Finns det gratis bokföringssystem?

Ja, det gör det. Kanske funderar ni över hur det är möjligt att vi på acconomy kan erbjuda er förening ett gratis bokföringsprogram? Vår investerare och största ägare Prioritet Group har som idé att hjälpa bolag med att förbättra sin kassalikviditet genom olika former av factoringtjänster.

Använder ni er av acconomy i kombination med deras factoringtjänst förenklar ni det administrativa arbetet och hanteringen, vilket innebär en vinn-vinn-situation som båda parter tjänar på, och du betalar alltså 0 kr/mån.

Använd acconomys fakturerings- och bokföringsprogram gratis under hela 2022

Behöver ni snabba upp betalningarna av era fakturor och väljer att även använda någon av factoringtjänsterna, ingår acconomys bokföringsprogram gratis året ut under hela 2022. Naturligtvis får ni obegränsad tillgång till programmets alla funktioner och tillgång till vår support 24/7.

Prova acconomy gratis redan idag

Är bokföringsprogram avdragsgillt?

Ja, programmet är avdragsgillt, precis som det mesta som behövs för din förening.

Kan vi skicka e-faktura via acconomys faktureringsprogram?

Ja, ni som driver en förening kan snabbt och enkelt skapa och skicka en e-faktura. Det ger er full kontroll och ni kan spåra alla era e-fakturor. Eftersom ni fakturerar online är det så smidigt att ni enkelt kan fakturera i mobilen. Fakturera var ni än befinner er.

Har ert bokföringsprogram ROT- och RUT- funktion?

Absolut! Att arbeta med ROT- eller RUT-fakturor i acconomy är enkelt. När du har valt fakturatyp, kommer systemet att efterfråga all information som krävs för den specifika fakturatypen. Programmet samlar också in all information som Skatteverket kräver, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för att på efterhand behöva komplettera något.

Du kan självklart fakturera både artiklar som är avdragsgilla och artiklar som inte är det på samma faktura. Med ett enkelt knapptryck avgör du vilka artiklar som ska ses som ROT- eller RUT-artiklar och systemet beräknar avdraget automatiskt utifrån det. Systemet räknar ut summan på avdraget, och om du skulle fakturera samma kund flera gånger kommer systemet varna om maxbeloppet överskrids. 

Vilken tillgänglighet har er support när jag använder ert bokföringsprogram?

Vi på acconomy har full förståelse för varierande och obekväma arbetstider, föreningsarbete sker inte sällan utan för arbetstid. Vi kan förstå att ni ibland behöver få hjälp alla tider på dygnet. Att stöta på patrull, och inte komma vidare, är ineffektivt och frustrerande. Därför har vi valt att ha vår support öppen dygnet runt.

Bokföringsprogram för förening online

På acconomy strävar vi efter att vara Sveriges bästa fakturerings- och bokföringsprogram online där det är möjligt att på ett effektivt sätt skapa tydliga och snygga fakturor. De funktioner som vårt bokföringsprogram har att erbjuda, gör programmet perfekt lämpat för föreningar, där ni snabbt kan komma igång och direkt få stenkoll på er bokföring.

Vilket bokföringsprogram är enklast?

Vilket bokföringsprogram som är det enklast är egentligen en smaksak och beror helt på hur era behov och krav ser ut. Med acconomys fakturerings- och bokföringsprogram spelar det ingen roll om du driver förening, enskild firma eller aktiebolag. Programmet är perfekt för er som vill skicka fakturor på ett enkelt sätt, där fakturorna bokförs automatiskt i samband med att ni skickar fakturorna till era medlemmar eller leverantörer.

Med acconomy får ni ett program som är gratis och erbjuder funktioner som gör ert föreningsliv lite enklare. Använder ni acconomy, behöver ni inget annat program för att sköta föreningens ekonomiska delar.

Vad är skillnaden på faktureringsmetoden och kontantmetoden?

För bokföring finns det två olika metoder: 1. faktureringsmetoden och 2. kontantmetoden. Faktureringsmetoden innebär att fakturan bokförs när den kommer in, medan kontantmetoden innebär att den bokförs när fakturan betalas.

Med acconomy får ni ett mångsidigt system som fungerar både som faktureringsprogram och bokföringsprogram. När ni skickar fakturor till era medlemmar, bokförs dessa automatiskt i programmet. Därför är detta inget ni behöver tänka på, då allt sker per automatik.