031 309 91 11 support@acconomy.com

Bokföringsprogram enskild firma

Driver du enskild firma och är på jakt efter ett bokföringsprogram som gör att du kan jobba snabbare och smartare med din bokföring?

Att bokföra ska vara smidigt – inte tvärtom. Med acconomy får du mer än bara ett bokföringsprogram. Du får också ett effektivt faktureringsprogram där du kan skapa dina fakturor med egen logga och skicka direkt via e-post, som sedan bokförs automatisk.

Testa acconomy gratis i 3 månader, därefter 250 kr / mån (*faktureras årsvis). Säljer du dina fakturor till våra partners får du acconomy gratis!
Bokföringsprogram

Därför väljer våra kunder acconomy

=

Smidig fakturering via mobilen & läsplattor

Tydlig och enkel navigation - kraftfull bokföring och superenkel fakturering.

=

Fakturering och bokföring i samma system

Som företagare ska du förstås kunna bokföra och fakturera i samma system.
=

Kom igång snabbt

Hos oss kommer du igång snabbt och enkelt. Behöver du hjälp har vi support dygnet runt.

=

Direktbetalning av dina fakturor

I acconomy säljer du dina fakturor med ett knapptryck och får betalt samma dag.

Så här kommer du igång

Registrera dig snabbt och enkelt med BankID

bokföring acconomy

Enkel import av data och automatisk bokföring

acconomy sei filer

Så säljer du din faktura och får betalt direkt

acconomy sälj faktura

Det här får du med acconomy

Bokföring online – var du än är

Eftersom acconomy är ett webbaserat bokföringsprogram kan du sköta din bokföring och fakturering var du än är. Dessutom behöver du inte oroa dig för backup av din bokföring, då den finns lagrad i säkert förvar hos oss. Du fokuserar på ditt företag, vi håller koll på backupen och ser till att din bokföring lagras i minst 7 år, precis som den ska enligt bokföringslagen.

k

Flera program i ett – fakturering och bokföring

I acconomy sköter du både bokföring och fakturering på samma ställe. Du skickar enkelt e-fakturor och bokför i samma program. Fakturorna bokförs dessutom automatiskt samtidigt som du skickar iväg dem. Hela företagets ekonomi samlad på en plats – enkelt, smidigt och effektivt.
T

Obegränsat antal användare

Många som driver enskild firma kör solo hela vägen, men det kan vara skönt att delegera bokföringen. Detta gör du enkelt genom att lägga till en ny användare i ditt acconomy-konto, utan extra kostnad.

Prisvärda tjänster för din enskilda firma

För dig som driver enskild firma och vill ha hjälp att bokföra, kan vi genom vårt nära samarbete med en byrå även erbjuda hjälp med bokföringstjänster – såsom löpande bokföring, avstämning, bokslut, årsredovisning och så vidare. De är dessutom väl insatta i vårt bokföringsprogram.

“Vi vill underlätta ditt företagande. Vi kan inte göra allt, men vi kan förenkla bokföringen för dig och erbjuda Sveriges snabbaste betalning av dina fakturor. Givetvis får alla våra factoringkunder acconomy gratis*.”

Olov Marchal – Grundare och VD acconomy. 

Nöjda kunder

Vad är förenklat årsbokslut?

Många som driver enskild firma gör ett förenklat årsbokslut, vilket är ett bokslut för verksamheter som omsätter mindre än 3 miljoner kronor om året. Det finns dock ingenting som hindrar dig som omsätter mindre än 3 miljoner kronor att upprätta ett vanligt årsbokslut, eller för den delen en årsredovisning. När det är dags för årsbokslut eller årsredovisning finns en snabbknapp för omföring av årets resultat i balansrapporten.

Givetvis kan du även generera huvudbok, verifikationslista, kundreskontra och leverantörsreskontra i systemet. Systemet passar lika bra för små som stora företag och finns för att du ska kunna sköta din bokföring för företaget enligt gällande regler.

Några nöjda kunder

Nordic Food & Transport Stockholm

"Jag använder Acconomy för fakturering och det har aldrig varit enklare!

Jag är mycket nöjd med systemet och speciellt tacksam för den flexibla och tillgängliga supporten som jag kan nå dygnets alla timmar".

Robel Zeremesmer

Ekonomistyrning AB

"Vi hjälper en del Acconomy-användare med bokföringen, både vi och våra kunder är mycket nöjda med systemet. Det är enkelt, användarvänligt men samtidigt mycket komplett. Perfekt för små och medelstora bolag både för den bokföringskunniga som sköter det mesta själv och för den som bara sköter delar såsom faktureringen själv. Att man dessutom har obergänsat med licenser/ användare är toppen!"

Mikael Runmalm

Monki

"Jag är från början fakturaköpskund och fakturerade via ett annat system men då Acconomy ingick i årsavgiften valde jag att prova. Jag är mycket nöjd med systemet och speciellt med hur enkelt det är att sälja fakturor med bara ett knapptryck. Det är snabbt, enkelt och jag får en tydlig överblick av fakturans status. Jag uppskattar dessutom möjligheten att få en kontaktperson på bolaget, det känns tryggt att veta att det bara är ett samtal bort. Att jag alltid får snabba svar och besked på mina frågor eller funderingar är även ett stort plus!"

Henrik Magnusson

acconomy bokföringsprogram

Sälj faktura, få betalt inom några timmar

I acconomy kan du sälja faktura i bokföringssystemet via utvalda partners. Du får betalt samma idag istället för att vänta flera veckor på att få betalt för dina fakturor. Du kan i lugn och ro fokusera på verksamheten och lönsamheten. acconomy ser till att du får betalt!

Z

Skapa faktura i acconomy

Z

Sälj faktura

Z

Få betalt samma dag

acconomys enkla bokföringsprogram i korthet

 • Funktioner som acconomys bokföringsprogram erbjuder
 • Tips för att välja det bästa bokföringsprogrammet
 • Vad betyder de olika funktionerna?
 • Bokför utbetalningar enligt ROT och RUT från Skatteverket
 • Bokföringsprogram online – oavsett bolagsform
 • Spara pengar – sköt din egen bokföring
 • Tips för smartare bokföring
 • Byta bokföringsprogram online
 • Fördelar med acconomy bokföringsprogram
 • Support 24/7 via telefon och e-post
 • Vanliga frågor och svar om bokföringsprogram
 • Därför väljer våra kunder acconomy som bokföringsprogram
Enkelt bokföringsprogram

Bokföring med acconomy

Fördelarna med ett webbaserat bokföringsprogram är många:

 • acconomy är digital lösning som gör att du har din bokföring online. Du har med dig din bokföring vart du än befinner dig och alltid tillgänglig.
 • Skalbar i och med anpassad för alla typer av enheter. Mobil såväl som för läsplattor och datorer.

 

Lätt att byta till

Har du redan ett annat bokföringsprogram där du sköter din bokföring idag, är det inga som helst problem om du vill byta till acconomy. Det är enkelt att importera all din bokföringsdata och dina kund-, artikel- och leverantörsregister.

Du behöver bara ett program

Med acconomy sköter du både bokföring och fakturor på ett tidseffektivt och smidigt sätt i samma program. Programmet är anpassat för att du ska kunna hantera företagets ekonomi på ett och samma ställe – enkelt!

Bokföring online var du vill

Om du ofta är på resande fot, eller sällan har tid att slå dig ner framför datorn, är acconomy det perfekta bokföringsprogrammet för dig. Du har alltid bokföringen i fickan eftersom programmet är webbaserat. Fördelen med ett bokföringsprogram online är att det besparar dig såväl stress som tid, då du slipper oroa dig för backup – den huvudvärken kan du lämna över till oss.

Fakturera nu – få betalt om två timmar

Vår investerare och största ägare Prioritet Group har som idé att hjälpa företag med att förbättra sin kassalikviditet genom olika former av factoringtjänster. Använder du dig av acconomy i kombination med deras factoringtjänst förenklar du det administrativa arbetet och hanteringen, vilket innebär en vinn-vinn-situation då båda parter tjänar på detta. Möjligheten finns då att få betalt för din faktura inom några timmar efter det att du har skickat fakturan till din kund.

Snabba svar på dina frågor

Tack vare att supporten är öppen dygnet runt får du alltid snabba svar och hjälp när frågor dyker upp. Det gör det enkelt för dig att komma vidare om du fastnar i din bokföring.

Vanliga frågor och svar om bokföringsprogram för enskild firma

I acconomy ingår en rad smarta funktioner som underlättar bokföringen. Nedan går vi igenom några funktioner som ingår i programmet.

Måste man ha bokföringsprogram enskild firma?

Har du bolagsformen enskild firma, även kallat enskild näringsidkare, är du enligt svensk lag bokföringsskyldig. Det innebär att varje ekonomisk affärshändelse inom ditt företag ska bokföras, vilka du ska kunna bevisa har inträffat och genomförts.

Detta görs genom något som kallas verifikationer och visar hur pengar har rört sig inom företaget med kvitton, fakturor och räkningar som underlag. Inom din enskilda firma kanske du använder dig av privata resurser, som exempelvis din bil, och även detta måste du i så fall bokföra korrekt. Att bokföra behöver inte ses som ett nödvändigt ont. Se det istället som ett utmärkt tillfälle att få bästa möjliga överblick av den ekonomiska situationen ditt företag befinner sig i.

Använd acconomys fakturerings- och bokföringsprogram gratis under hela 2022

Behöver du snabba upp betalningarna av dina fakturor och väljer att även använda någon av factoringtjänsterna, får du använda acconomys bokföringsprogram gratis (0 kr/mån) året ut under hela 2022. Naturligtvis får du obegränsad tillgång till programmets alla funktioner.

Prova acconomy gratis redan idag

Vilken tillgänglighet har er support när jag använder bokföringsprogrammet?

Vi har full förståelse för varierande och obekväma arbetstider och att du ibland behöver få hjälp mitt i natten om det är då du har tid att bokföra. Att stöta på patrull, och inte komma vidare, är ineffektivt och frustrerande. Därför har vi valt att ha vår support öppen dygnet runt.

Vad är ett bra bokföringsprogram?

Ett bra bokföringsprogram för enskild firma ger dig full koll på ditt företags ekonomi i alla led. Väljer du acconomy, får du ett lätthanterligt bokföringsprogram där du snabbt kan komma igång med din bokföring. I vårt bokföringsprogram får du full tillgång till alla funktioner som du behöver – från att skapa fakturor och skicka dem, till automatisk bokföring. Allt i ett enda knapptryck. Du fokuserar på din firma och programmet på din bokföring.

Finns det gratis bokföringssystem?

Ja, det gör det. Kanske funderar du över hur det är möjligt att vi på acconomy kan erbjuda dig ett gratis bokföringsprogram?

Vår investerare och största ägare Prioritet Group har som idé att hjälpa bolag med att förbättra sin kassalikviditet genom olika former av factoringtjänster. Använder du dig av acconomy i kombination med deras factoringtjänst förenklar du det administrativa arbetet och hanteringen, vilket innebär en vinn-vinn-situation som båda parter tjänar på.

Är bokföringsprogram avdragsgillt?

Ja, programmet är avdragsgillt, precis som det mesta som behövs för ditt företag.

Har du några frågor?

n

Bokföringsprogram

Vi på acconomy vill göra så att du förenklar ditt företags administration. Bokför och få snbbare betalt av dina fakturor. Du kan på så sätt växa snabbre och förbättra din likviditet

l

Faktureringsprogram

acconomy kan du även använda som faktureringsprogram. Väljer du att sälja faktura till en av våra partners ingår årsavgiften.

Kan jag skicka e-faktura via acconomys faktureringsprogram?

Ja, du som driver enskild firma kan snabbt och enkelt skapa och skicka en e-faktura. Det ger dig full kontroll och du kan spåra alla dina e-fakturor. Eftersom du fakturerar online är det så smidigt att du enkelt kan fakturera i mobilen, var du än är.

Bokföringsprogram för enskild firma online

På acconomy strävar vi efter att vara Sveriges bästa fakturerings- och bokföringsprogram online för dig som på ett effektivt sätt vill skapa tydliga och snygga fakturor. De funktioner som vårt bokföringsprogram har att erbjuda gör programmet perfekt lämpat för såväl större som mindre företag, där du snabbt kan komma igång och direkt få stenkoll på din bokföring.

Har ert bokföringsprogram ROT- och RUT- funktion?

Absolut! När du har valt fakturatyp, kommer systemet efterfråga all information som krävs för den specifika fakturatypen. Programmet samlar också in all information som Skatteverket kräver, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för att på efterhand behöva komplettera med något.

Du kan självklart fakturera både artiklar som är avdragsgilla och artiklar som inte är det på samma faktura. Med ett enkelt knapptryck bestämmer du vilka artiklar som ska ses som ROT- eller RUT-artiklar och systemet beräknar avdraget automatiskt utifrån det. Systemet räknar ut summan på avdraget och om du skulle fakturera samma kund flera gånger kommer systemet varna om maxbeloppet överskrids. 

Vilket är det enklaste bokföringsprogrammet?

Vilket bokföringsprogram som är det enklaste är egentligen en smaksak och beror helt på hur dina behov och krav ser ut. Med acconomys fakturerings- och bokföringsprogram spelar det ingen roll om du driver enskild firma eller aktiebolag. Programmet är perfekt för dig som vill skicka fakturor på ett enkelt sätt, där fakturorna bokförs automatiskt i samband med att du skickar dem till dina kunder.

Med acconomy får du ett program som är gratis och erbjuder funktioner som gör ditt företagande lite enklare. Använder du acconomy, behöver du inget annat program för att sköta företagets ekonomiska delar.

Vad är skillnaden på faktureringsmetoden och kontantmetoden?

Vid bokföring finns det två olika metoder: faktureringsmetoden och kontantmetoden. Faktureringsmetoden innebär att fakturan bokförs när den kommer in, medan kontantmetoden innebär att den bokförs när den betalas.

När du använder acconomy bokförs fakturan automatiskt i programmet när du skickar den till din kund och är således inget du behöver tänka på då allt sker per automatik.

Support 24/7 via telefon och e-post

Många som driver enskild firma, aktiebolag, kommanditbolag, ideell förening eller handelsbolag sköter både drift och bokföring/fakturering på egen hand. Dygnets timmar räcker helt enkelt inte till alla gånger. Därför har vår support öppet dygnet runt för att du ska få hjälp när du behöver det.

Oavsett om du har drivit företag länge eller om du precis ska komma igång, är du varmt välkommen att kontakta oss för guidning genom programmet och dess smarta funktioner.

Telefon: 031-309 91 11
E-post: support@acconomy.com

Fördelar med acconomy bokföringsprogram

Vårt smarta bokföringsprogram gör det enkelt för dig att sköta bokföringen på egen hand. Även du som är ny som företagare ska känna dig trygg med att sköta din bokföring och fakturering i acconomy.