031 309 91 11 support@acconomy.com

Bokföringsprogram aktiebolag

Driver du ett aktiebolag och är på jakt efter ditt bästa bokföringsprogram? Med acconomy får du mer än bara ett bokföringsprogram. Med smarta funktioner och enkelt gränssnitt blir din bokföring och fakturering både enklare och smidigare.

I ett och samma system kan du skapa dina fakturor med egen logga och skicka direkt via e-post, vilka sedan bokförs automatisk – var som helst, när som helst.

Testa acconomy gratis i 3 månader, därefter 250 kr / mån (*faktureras årsvis). Säljer du dina fakturor till våra partners får du acconomy gratis!

Bokföringsprogram

Därför väljer våra kunder acconomy

=

Sälj fakturan, få dina pengar på kontot samma dag

Sälj din faktura kl 09:00, få dina pengar på kontot efter lunch samma dag!

=

Smidig fakturering via mobilen & läsplattor

Tydlig och enkel navigation – Snabb bokföring med superenkel fakturering.

=

Enkel bokföring online med molntjänst

Sköt din bokföring och fakturering online där du befinner dig.

=

Support dygnet runt

Om det skulle krångla för dig? Nås dygnet runt alla dagar i veckan.

Så här kommer du igång

Registrera dig snabbt och enkelt med BankID

bokföring acconomy

Enkel import av data och automatisk bokföring

acconomy sei filer

Så säljer du din faktura och får betalt direkt

acconomy sälj faktura

“Vi vill underlätta ditt företagande. Vi kan inte göra allt, men vi kan förenkla bokföringen för dig och erbjuda Sveriges snabbaste betalning av dina fakturor. Givetvis får alla våra factoringkunder acconomy gratis*.”

Olov Marchal – Grundare och VD acconomy. 

Några nöjda kunder

Nordic Food & Transport Stockholm

"Jag använder Acconomy för fakturering och det har aldrig varit enklare!

Jag är mycket nöjd med systemet och speciellt tacksam för den flexibla och tillgängliga supporten som jag kan nå dygnets alla timmar".

Robel Zeremesmer

Ekonomistyrning AB

"Vi hjälper en del Acconomy-användare med bokföringen, både vi och våra kunder är mycket nöjda med systemet. Det är enkelt, användarvänligt men samtidigt mycket komplett. Perfekt för små och medelstora bolag både för den bokföringskunniga som sköter det mesta själv och för den som bara sköter delar såsom faktureringen själv. Att man dessutom har obergänsat med licenser/ användare är toppen!"

Mikael Runmalm

Monki

"Jag är från början fakturaköpskund och fakturerade via ett annat system men då Acconomy ingick i årsavgiften valde jag att prova. Jag är mycket nöjd med systemet och speciellt med hur enkelt det är att sälja fakturor med bara ett knapptryck. Det är snabbt, enkelt och jag får en tydlig överblick av fakturans status. Jag uppskattar dessutom möjligheten att få en kontaktperson på bolaget, det känns tryggt att veta att det bara är ett samtal bort. Att jag alltid får snabba svar och besked på mina frågor eller funderingar är även ett stort plus!"

Henrik Magnusson

acconomy bokföringsprogram

Sälj faktura, få betalt inom några timmar

I acconomy kan du sälja faktura i bokföringssystemet via utvalda partners. Du får betalt samma idag istället för att vänta flera veckor på att få betalt för dina fakturor. Du kan i lugn och ro fokusera på verksamheten och lönsamheten. acconomy ser till att du får betalt!

Z

Skapa faktura i acconomy

Z

Sälj faktura

Z

Få betalt samma dag

Få koll på ditt företags ekonomi

Med acconomy får du snabbt överblick över hur mycket pengar som går in och ut ur ditt företag varje månad. När du har koll på detta är det också lättare att veta hur mycket du kan ge dig själv i lön och hur mycket pengar du har att röra dig med i ditt företag.

k

Gör din bokföring ofta

Ju oftare du gör din bokföring, desto lättare är det att få en överblick över företagets ekonomi – oavsett om du driver aktiebolag eller enskild firma. På så sätt kan du också reducera onödiga utgifter i god tid.
T

Bokför online

Vid e-bokföring, det vill säga när du sköter din bokföring online, är det lättare att göra den regelbundet. Bokföringen finns dessutom med dig i telefonen, eller annan valfri enhet, var du än går.

Läs på för att ha koll

Eftersom du är ytterst ansvarig för din bokföring och ditt företags ekonomi, är det bra att ha koll på ett antal viktiga datum under bokföringsåret. För såväl små, stora som medelstora företag finns det några datum som kan bli riktigt dyra att missa. Till exempel datumet när preliminärskatten ska vara betald, sista datumet för att deklarera eller det datum som arbetsgivaravgifterna ska betalas. Ställ in påminnelser för dessa datum för att ha koll.

Sköt din egen bokföring – spara pengar

Med acconomy kan du sköta din bokföring online helt på egen hand. Du sköter smidigt det praktiska arbetet och registrerar löpande affärshändelser, såsom inköp, försäljning och löner på olika konton. Eftersom bokföringsprogrammet är webbaserat, kan du när du vill gå in och kika i resultat- och balansrapporter.

Undvik vanliga misstag

“Det här kan inte jag” är det många nyblivna företagare som säger när bokföring kommer på tal. Ju mer insatt du blir, desto bättre koll får du på ekonomin i ditt företag. Du behöver inte ha lång erfarenhet som ekonom för att kunna bokföra. Det är klart att du kan.

“Det där gör jag nästa vecka” kanske är ett uttalande du känner igen? Det är lätt att skjuta upp bokföringen tills du plötsligt är i ett läge där du drunknar i kvitton. Det som är skönt med ett webbaserat bokföringsprogram är att du kan lägga in kvitton direkt, var du än är.

“Wow, jag är ju proffs” tänker du kanske med ett självförtroende som växt i takt med dina verifikationer. Och du är säkert jättebra på bokföring nu, men kom ihåg att fråga när du blir osäker. Längre ner hittar du svar på vanliga frågor och hittar du inte svaren där, är du alltid varmt välkommen att kontakta vår support.

“Jag orkar inte” är nog en känsla vi alla kan känna igen oss i, och det är okej att inte orka. Men att bokföra är inget du kommer ifrån, då det måsta göras. För dig som varken vill eller har tid att sköta bokföringen, kan vi erbjuda hjälp genom våra nära samarbeten.

acconomys enkla bokföringsprogram i korthet

 • API:er för enkel överföring
 • Mobilanpassat program
 • Export och import av register
 • Autokontering inkl. verifikationer
 • Balansrapport
 • ROT- och RUT-fakturor
 • Rapporter
 • Obegränsat antal användare
 • Reskontra
 • Kundregister
 • Fakturering

 

 • Leverantörsfakturor
 • Support 24/7
 • Dokumenthantering
 • Artikelregister
 • Påminnelser
 • Fakturaköp
 • Bokföring
 • E-faktura
Enkelt bokföringsprogram

Bra att veta om funktionerna

API:er för enkel överföring

En API (Application Program Interface) är ett protokoll som gör att olika program kan kommunicera och synka med varandra. Tack vare API:er kan du få automatiserad bokföring.

Autokontering inkl. verifikationer

Med hjälp av autokontering, eller automatkontering, bokförs vissa moment automatiskt i bokföringssystemet. Verifikationer skapas när du bokför via autokontering, manuellt eller när du till exempel skickar en faktura. Du kan gå tillbaka till verifikationerna när du vill.

Obegränsat antal användare

I acconomy har du alltid rätt till ett obegränsat antal användare. Det betyder att du och dina kollegor kan dela på arbetsbördan kring bokföringen, utan att behöva dela användare.

Leverantörsfakturor

Hantera, betala och bokför dina leverantörsfakturor var du än är. Tack vare att acconomy är ett webbaserat bokföringsprogram kan du hantera dina leverantörsfakturor direkt i mobilen om du skulle behöva det.

Mobilanpassat program

Givetvis kan du använda acconomy även via din mobiltelefon, vilket gör bokföringen möjlig var du än befinner dig och när som helst på dygnet. Både bokföring och fakturering on the go, helt enkelt.

Export och import av register

Importera enkelt ditt kundregister genom att lägga in Excel-filen i bokföringsprogrammet. Du kan även välja att exportera register eller rapporter som du behöver få ut från programmet.

Balansrapport

I balansrapporten kan du se tillgångar, skulder och eget kapital. Rapporten uppdateras när du bokför och du kan enkelt gå in och titta i den när du vill. Ett bra sätt att hålla koll på hur det går för ditt företag.

Reskontra

Reskontran är som en databas där du samlar information om kunder, leverantörer och löner. Den fungerar sedan som underlag för den övriga bokföringen.

Påminnelser och fakturaköp

Givetvis kan du skicka påminnelser genom acconomy, men vill du slippa det kan du istället sälja dina fakturor till oss. Läs mer om våra factoringtjänster. När du ansluter till våra factoringtjänster ingår vårt bokföringsprogram.

ROT- och RUT-fakturor

Att arbeta med ROT- eller RUT-fakturor i acconomy är enkelt. När du har valt fakturatyp, kommer systemet efterfråga all information som krävs för den specifika fakturatypen. Programmet samlar även in all information som Skatteverket kräver, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för eventuell komplettering på efterhand.

Rapporter

Du kan generera alla slags rapporter genom systemet. Rapporterna genereras utifrån din bokföring och du kan enkelt filtrera på just den period du önskar. I momsrapporten finns dessutom en snabbknapp för omföring av moms, vilket underlättar din momsredovisning.

Kund- och artikelregister

Du importerar enkelt dina kund- och artikelregister i bokföringsprogrammet via till exempel en Excel-fil. Om du inte redan har register, bygger du dessa på efterhand. Både faktureringen och bokföringen blir väldigt smidig.

Bokföring

Du behöver inte vara proffs för att bokföra i acconomy. Systemet är utvecklat för att vara enkelt och användarvänligt för dig som driver företag. De automatiserade funktionerna finns till för att underlätta ditt bokföringsarbete.

Fördelar med acconomys bokföringsprogram för aktiebolag

Även du som nyligen har startat ditt aktiebolag, ska du känna dig trygg med att sköta din bokföring och fakturering i acconomy. Bokföringsprogrammet är till för dig som vill kunna sköta din bokföring helt på egen hand.

Bokföringsprogram helt gratis

Ansluter du dig till våra factoringtjänster, är acconomy helt gratis (o kr/mån). Att välja bokföringsprogram är svårt, men genom att välja ett som är gratis kan du istället investera mer av dina pengar i ditt företag och låta bokföringen vara kostnadsfri. Eftersom det är gratis behövs inte heller öppet köp, så testa dig fram och se om programmet passar dig.

Lätt att komma igång

Även om du redan har ett annat bokföringsprogram, är det inga problem att byta till acconomy. Du importerar enkelt all din bokföringsdata samt kund-, artikel- och leverantörsregister.

Ett program – flera tjänster

Programmet är anpassat för att du ska kunna hantera företagets ekonomi på ett och samma ställe. Med acconomy sköter du både bokföringen och fakturorna på ett snabbt och smidigt sätt genom ett enda program.

Har du några frågor?

l

Faktureringsprogram

acconomy kan du även använda som faktureringsprogram. Väljer du att sälja faktura till en av våra partners ingår årsavgiften.

Webbaserat bokföringsprogram

Om du ofta är på språng och inte tillbringar hela dagarna framför en dator, är acconomy ett bokföringsprogram för dig. Tack vare att programmet är webbaserat har du alltid bokföringen i fickan. Eftersom allt ligger online, slipper du även att oroa dig för backup – den tar vi hand om.

Snabba svar på dina frågor

Tack vare att supporten är öppen dygnet runt, får du alltid snabba svar och hjälp när frågor dyker upp. Vi är bara ett samtal bort när du och ditt företag behöver oss.

Fakturera nu och få betalt inom 2 timmar

Vår investerare och största ägare Prioritet Group har som idé att hjälpa företag med att förbättra sin kassalikviditet genom olika former av factoringtjänster. Använder du dig av acconomy, i kombination med deras factoringtjänst, förenklar du det administrativa arbetet och hanteringen, vilket innebär en vinn-vinn-situation då båda parter tjänar på detta. Möjligheten finns då att få betalt för din faktura inom bara några timmar efter det att du har skickat fakturan till din kund.

Kan jag skicka e-faktura via acconomys faktureringsprogram?

Ja, du som driver enskild firma kan snabbt och enkelt skapa och skicka en e-faktura. Det ger dig full kontroll och du kan spåra alla dina e-fakturor. Eftersom du fakturerar online är det så smidigt att du enkelt kan fakturera i mobilen, var du än är.

Bokföringsprogram för enskild firma online

På acconomy strävar vi efter att vara Sveriges bästa fakturerings- och bokföringsprogram online för dig som på ett effektivt sätt vill skapa tydliga och snygga fakturor. De funktioner som vårt bokföringsprogram har att erbjuda gör programmet perfekt lämpat för såväl större som mindre företag, där du snabbt kan komma igång och direkt få stenkoll på din bokföring.

Har ert bokföringsprogram ROT- och RUT- funktion?

Absolut! När du har valt fakturatyp, kommer systemet efterfråga all information som krävs för den specifika fakturatypen. Programmet samlar också in all information som Skatteverket kräver, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för att på efterhand behöva komplettera med något.

Du kan självklart fakturera både artiklar som är avdragsgilla och artiklar som inte är det på samma faktura. Med ett enkelt knapptryck bestämmer du vilka artiklar som ska ses som ROT- eller RUT-artiklar och systemet beräknar avdraget automatiskt utifrån det. Systemet räknar ut summan på avdraget och om du skulle fakturera samma kund flera gånger kommer systemet varna om maxbeloppet överskrids. 

Vilket är det enklaste bokföringsprogrammet?

Vilket bokföringsprogram som är det enklaste är egentligen en smaksak och beror helt på hur dina behov och krav ser ut. Med acconomys fakturerings- och bokföringsprogram spelar det ingen roll om du driver enskild firma eller aktiebolag. Programmet är perfekt för dig som vill skicka fakturor på ett enkelt sätt, där fakturorna bokförs automatiskt i samband med att du skickar dem till dina kunder.

Med acconomy får du ett program som är gratis och erbjuder funktioner som gör ditt företagande lite enklare. Använder du acconomy, behöver du inget annat program för att sköta företagets ekonomiska delar.

Vad är skillnaden på faktureringsmetoden och kontantmetoden?

Vid bokföring finns det två olika metoder: faktureringsmetoden och kontantmetoden. Faktureringsmetoden innebär att fakturan bokförs när den kommer in, medan kontantmetoden innebär att den bokförs när den betalas.

När du använder acconomy bokförs fakturan automatiskt i programmet när du skickar den till din kund och är således inget du behöver tänka på då allt sker per automatik.

Support 24/7 via telefon och e-post

Många som driver enskild firma, aktiebolag, kommanditbolag, ideell förening eller handelsbolag sköter både drift och bokföring/fakturering på egen hand. Dygnets timmar räcker helt enkelt inte till alla gånger. Därför har vår support öppet dygnet runt för att du ska få hjälp när du behöver det.

Oavsett om du har drivit företag länge eller om du precis ska komma igång, är du varmt välkommen att kontakta oss för guidning genom programmet och dess smarta funktioner.

Telefon: 031-309 91 11
E-post: support@acconomy.com

Fördelar med acconomy bokföringsprogram

Vårt smarta bokföringsprogram gör det enkelt för dig att sköta bokföringen på egen hand. Även du som är ny som företagare ska känna dig trygg med att sköta din bokföring och fakturering i acconomy.

Bokför smartare med våra tips

Du gör bokföringen för ditt företags skull och för att det faktiskt är lag på det. Men du kan se det som att du gör ditt framtida jag en tjänst när du bokför. Att planera och hålla ordning är det viktigaste för en smart bokföring.
1. Skaffa ett enkelt bokföringsprogram
 • Bokföringsprogram
Du behöver ett bokföringsprogram. Gärna ett som är enkelt och smart. Är det dessutom webbaserat och erbjuder de tjänster du behöver, så är du i hamn.

Kom ihåg att ställa krav när du väljer program. Vill du kunna skicka e-fakturor? Välj då ett program som erbjuder det. Är det viktigt att kunna ha flera användare? Välj ett som ger dig obegränsat antal användare.

3. Bokför direkt
 • Enkel bokföring online
Har du handlat något till företaget? Redovisa kvittot direkt i bokföringsprogrammet. En fördel är då att ha ett bokföringsprogram som funkar i mobilen. Stoppa sedan kvittot i en av de lådor eller pärmar som vi pratade om i punkten ovan. Ordning och reda är bra.
2. Sortera kvitton och papper
 • Kvitton till bokföringssystemet
Det är viktigt med ordning och reda. Om Skatteverket hör av sig och frågar efter ett specifikt kvitto är det skönt att veta precis var det finns utan att behöva leta igenom hela kontoret.

Ett tips är att märka upp pärmar, mappar och lådor där du förvarar de kvitton och papper som rör ditt företag. Då kan du enkelt sortera fakturor för sig, kvitton för sig och övrig dokumentation för sig. Att hålla ordning kostar dig o kr/ mån.

4. Skriv in viktiga datum i kalendern
 • Automatiska meddelanden
Att missa datumet för när preliminärskatten ska vara betald eller för när deklarationen ska skickas in kan snabbt bli en dyr historia för en företagare.

Se till att lägga datumen på minnet eller skaffa ett bokföringsprogram där påminnelser för viktiga datum som dessa skickas ut. Det ger dig färre saker att tänka på.

Vanliga frågor och svar om bokföringsprogram för aktiebolag

Måste man ha bokföringsprogram enskild firma?

Driver du ett företag med bolagsformen aktiebolag är du enligt svensk lag bokföringsskyldig. Det innebär att varje ekonomisk affärshändelse inom ditt företag ska bokföras, vilka du ska kunna bevisa har inträffat och genomförts. Kanske låter det övermäktigt, men att bokföra behöver inte ses som ett nödvändigt ont. Se det istället som ett perfekt tillfälle att få bästa möjliga inblick i ditt företags ekonomiska situation.

Vad är ett bra bokföringsprogram?

Ett bra bokföringsprogram för aktiebolag ger dig full koll på företagets ekonomi i alla led. Det innehåller även alla de funktioner som du behöver för att enkelt sköta din ekonomi. Väljer du acconomy, får du ett lätthanterligt bokföringsprogram där du snabbt kan komma igång med din bokföring. I vårt bokföringsprogram får du full tillgång till alla bra funktioner som du behöver – från att skapa fakturor och skicka dem, till automatisk bokföring. Allt i ett enda knapptryck. Du fokuserar på företaget och bokföringsprogrammet på din bokföring.

Finns det gratis bokföringsprogram?

Ja, det gör det. Kanske funderar du över hur det är möjligt att vi på acconomy kan erbjuda dig ett gratis bokföringsprogram? Vår investerare och största ägare Prioritet Group har som idé att hjälpa bolag med att förbättra sin kassalikviditet genom olika former av factoringtjänster.

Använder du dig av acconomy i kombination med deras factoringtjänst förenklar du det administrativa arbetet och hanteringen, vilket innebär en vinn-vinn-situation som båda parter tjänar på, och du får ett gratis bokföringsprogram (o kr/mån) på köpet.

Är bokföringsprogram avdragsgillt?

Ja, programmet är avdragsgillt, precis som det mesta som behövs för ditt företag.

Vilken tillgänglighet har er support när jag använder ert bokföringsprogram?

Vi på acconomy har full förståelse för varierande och obekväma arbetstider. Vi förstår också att du ibland kan behöva hjälp mitt i natten om det är då du hittar en lucka för att bokföra. Att stöta på patrull, och inte komma vidare, är ineffektivt och frustrerande. Därför har vi valt att ha vår support öppen dygnet runt.

Kan jag skicka e-faktura via acconomys faktureringsprogram?

Ja, du som driver eller jobbar för ett aktiebolag kan snabbt och enkelt skapa och skicka en e-faktura. Det ger dig full kontroll och du kan spåra alla dina e-fakturor. Eftersom du fakturerar online är det så smidigt att du enkelt kan fakturera i mobilen. Bokföring/ fakturering är alltså möjlig var du än är.

Bokföringsprogram online

På acconomy strävar vi efter att vara Sveriges bästa fakturerings- och bokföringsprogram online där det är möjligt att på ett effektivt sätt skapa tydliga och snygga fakturor. De funktioner som bokföringsprogrammet har att erbjuda, gör det perfekt lämpat för såväl större som mindre företag, där du snabbt kan komma igång och direkt få stenkoll på din bokföring.

Har ert bokföringsprogram ROT- och RUT- funktion?

Absolut! Att arbeta med ROT- eller RUT-fakturor i acconomy är enkelt. När du har valt fakturatyp, kommer systemet att efterfråga all information som krävs för den specifika fakturatypen. Programmet samlar också in all information som Skatteverket kräver, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för att på efterhand behöva komplettera något.

Du kan självklart fakturera både artiklar som är avdragsgilla och artiklar som inte är det på samma faktura. Med ett enkelt knapptryck avgör du vilka artiklar som ska ses som ROT- eller RUT-artiklar och systemet beräknar avdraget automatiskt utifrån det. Systemet räknar ut summan på avdraget och om du skulle fakturera samma kund flera gånger kommer systemet varna om maxbeloppet överskrids. 

Vad är skillnaden på faktureringsmetoden och kontantmetoden?

För bokföring finns det två olika metoder: faktureringsmetoden och kontantmetoden. Faktureringsmetoden innebär att fakturan bokförs när den kommer in, medan kontantmetoden innebär att fakturan bokförs när den betalas.

När du använder acconomy bokförs fakturan automatiskt i programmet när du skickar den till din kund och är således inget du behöver tänka på då allt sker per automatik.

Har du några frågor?