031 309 91 11 support@acconomy.com

Bästa bokföringsprogrammet

Som företagare vill du såklart ha bokföringsprogrammet som är bäst för dig. Men vilket är egentligen det bästa bokföringsprogrammet för dig? En sak som är säker är att det ska vara smidigt att bokföra – inte tvärtom. Med acconomy får du mer än bara ett bokföringsprogram som tillåter dig att jobba snabbare, smartare och enklare med din bokföring.
Testa acconomy gratis i 3 månader, därefter 250 kr / mån (*faktureras årsvis). Säljer du dina fakturor till våra partners får du acconomy gratis!
Bokföringsprogram

Därför väljer våra kunder acconomy

=

Sälj fakturan, få dina pengar på kontot samma dag

Sälj din faktura kl 09:00, få dina pengar på kontot efter lunch samma dag!

=

Smidig fakturering via mobilen & läsplattor

Tydlig och enkel navigation – Snabb bokföring med superenkel fakturering.

=

Enkel bokföring online med molntjänst

Sköt din bokföring och fakturering online där du befinner dig.

=

Support dygnet runt

Om det skulle krångla för dig? Nås dygnet runt alla dagar i veckan.

Fördelar med acconomys bokföringsprogram

Även du som nyss har startat ditt företag ska du känna dig trygg med att sköta din bokföring och fakturering i acconomy. Vårt smarta bokföringsprogram gör det enkelt för dig att sköta din bokföring online – helt på egen hand.

Så här kommer du igång

Registrera dig snabbt och enkelt med BankID

bokföring acconomy

Enkel import av data och automatisk bokföring

acconomy sei filer

Så säljer du din faktura och får betalt direkt

acconomy sälj faktura

“Vi vill underlätta ditt företagande. Vi kan inte göra allt, men vi kan förenkla bokföringen för dig och erbjuda Sveriges snabbaste betalning av dina fakturor. Givetvis får alla våra factoringkunder acconomy gratis*.”

Olov Marchal – Grundare och VD acconomy.

Nöjda kunder

Några nöjda kunder

Nordic Food & Transport Stockholm

"Jag använder Acconomy för fakturering och det har aldrig varit enklare!

Jag är mycket nöjd med systemet och speciellt tacksam för den flexibla och tillgängliga supporten som jag kan nå dygnets alla timmar".

Robel Zeremesmer

Ekonomistyrning AB

"Vi hjälper en del Acconomy-användare med bokföringen, både vi och våra kunder är mycket nöjda med systemet. Det är enkelt, användarvänligt men samtidigt mycket komplett. Perfekt för små och medelstora bolag både för den bokföringskunniga som sköter det mesta själv och för den som bara sköter delar såsom faktureringen själv. Att man dessutom har obergänsat med licenser/ användare är toppen!"

Mikael Runmalm

Monki

"Jag är från början fakturaköpskund och fakturerade via ett annat system men då Acconomy ingick i årsavgiften valde jag att prova. Jag är mycket nöjd med systemet och speciellt med hur enkelt det är att sälja fakturor med bara ett knapptryck. Det är snabbt, enkelt och jag får en tydlig överblick av fakturans status. Jag uppskattar dessutom möjligheten att få en kontaktperson på bolaget, det känns tryggt att veta att det bara är ett samtal bort. Att jag alltid får snabba svar och besked på mina frågor eller funderingar är även ett stort plus!"

Henrik Magnusson

Gratis bokföringsprogram

Ansluter du dig även till våra factoringtjänster, är acconomy helt gratis. Med ett gratis bokföringsprogram kan du investera dina pengar i ditt företag och låta bokföringen vara kostnadsfri.

acconomy bokföringsprogram

Sälj faktura få betalt inom några timmar

I acconomy kan du sälja faktura i bokföringssystemet via utvalda partners.

 • Skapa faktura i acconomy
 • Sälj faktura
 • Få betalt samma dag

Fors förklarar hur det funkar med acconomy.

Hej, jag heter Elin Fors. Nedan har du några förklaring på det viktigaste du behöver veta om acconomy och hur det fungerar, vi ses!

HUR DU FIXAR INSTÄLLNINGARNA

HUR DU SKAPAR EN FAKTURA

acconomys enkla bokföringsprogram i korthet

 • Funktioner som acconomys bokföringsprogram erbjuder
 • Tips för att välja det bästa bokföringsprogrammet
 • Vad betyder de olika funktionerna?
 • Bokför utbetalningar enligt ROT och RUT från Skatteverket
 • Bokföringsprogram online – oavsett bolagsform
 • Spara pengar – sköt din egen bokföring
 • Tips för smartare bokföring
 • Byta bokföringsprogram online
 • Fördelar med acconomy bokföringsprogram
 • Support 24/7 via telefon och e-post
 • Vanliga frågor och svar om bokföringsprogram
 • Därför väljer våra kunder acconomy som bokföringsprogram
Bästa bokföringsprogrammet

Lätt att byta till bokföringsprogrammet acconomy

Har du redan ett annat bokföringsprogram där du sköter din bokföring idag, är det inga som helst problem om du vill byta. Det är enkelt att importera all din bokföringsdata samt dina kund-, artikel- och leverantörsregister till acconomy.

Bokför online

Om du ofta är på resande fot, eller sällan har tid att slå dig ner framför datorn, är acconomy det perfekta bokföringsprogrammet för dig. Du har alltid bokföringen i fickan eftersom programmet är webbaserat. Bespara dig såväl stress som tid genom att slippa oroa dig för backup – den huvudvärken kan du lämna över till oss.

Du behöver bara ett program

Programmet är anpassat för att du ska kunna hantera företagets ekonomi på ett och samma ställe. Med acconomy sköter du både bokföringen och fakturorna på ett snabbt och smidigt sätt genom ett enda program. Fler program behöver du alltså inte.

Bokföring online var du vill

Om du ofta är på resande fot, eller sällan har tid att slå dig ner framför datorn, är acconomy det perfekta bokföringsprogrammet för dig. Du har alltid bokföringen i fickan eftersom programmet är webbaserat. Fördelen med ett bokföringsprogram online är att det besparar dig såväl stress som tid, då du slipper oroa dig för backup – den huvudvärken kan du lämna över till oss.

Fakturera nu – få betalt om två timmar

Vår investerare och största ägare Prioritet Group har som idé att hjälpa företag med att förbättra sin kassalikviditet genom olika former av factoringtjänster. Använder du dig av acconomy i kombination med deras factoringtjänst förenklar du det administrativa arbetet och hanteringen, vilket innebär en vinn-vinn-situation då båda parter tjänar på detta. Möjligheten finns då att få betalt för din faktura inom några timmar efter det att du har skickat fakturan till din kund.

Snabba svar på dina frågor

Tack vare att supporten är öppen dygnet runt får du alltid snabba svar och hjälp när frågor dyker upp. Det gör det enkelt för dig att komma vidare om du fastnar i din bokföring.

Lär dig mer om de olika funktionerna i programmet

I acconomy ingår en rad smarta funktioner som underlättar bokföringen. Nedan går vi igenom några funktioner som ingår i programmet.

API:er för enkel överföring

En API (Application Program Interface) är ett protokoll som gör att olika program kan kommunicera och synka med varandra. Tack vare API:er kan du automatisera din bokföring.

Export och import av register

Har du ditt kundregister i Excel? Inga problem! Du importerar det enkelt direkt via bokföringsprogrammet. På samma sätt kan du också välja att exportera register eller rapporter du behöver få ut från programmet.

Obegränsat antal användare

I acconomy har du alltid obegränsat antal användare. Det betyder att du och dina kollegor kan dela på arbetsbördan kring bokföringen utan att behöva dela användare.

ROT- och RUT-fakturor

Att arbeta med ROT- eller RUT-fakturor i acconomy är enkelt. När du har valt fakturatyp, kommer systemet efterfråga all information som krävs för den specifika fakturatypen. Programmet samlar även in all information som Skatteverket kräver, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för att på efterhand behöva komplettera något.

Bokföringsprogram online – oavsett bolagsform

Med acconomy får du ett gratis bokföringsprogram som fungerar lika bra för dig som driver en enskild firma, som för dig som driver ett aktiebolag. Är du nystartad och ska just sätta igång med bokföring och fakturering? Tack vare att acconomy är ett webbaserat bokföringsprogram kan du sköta både bokföringen och faktureringen var du än befinner dig – via dator, surfplatta eller mobil.

Har du drivit företag ett tag och vill byta bokföringsprogram? Det är inga problem. Du kan enkelt föra över din tidigare bokföring till acconomy. Med hjälp av vårt system kan du på ett smidigt sätt importerar du dina SIE-filer eller Excel-register och kan komma igång direkt.

Påminnelser och fakturaköp

Givetvis kan du skicka påminnelser genom acconomy, men vill du slippa det kan du istället sälja dina fakturor till oss. Läs mer om våra factoringtjänster.

Leverantörsfakturor

Hantera, betala och bokför dina leverantörsfakturor var du än är. Tack vare att acconomy är ett webbaserat bokföringsprogram kan du hantera dina leverantörsfakturor direkt i mobilen om du skulle behöva det.

Har du några frågor?

Mobilanpassat program

Givetvis kan du använda acconomy även på din mobiltelefon, vilket gör bokföringen möjligt var du än befinner dig och närsomhelst.

Autokontering inkl. verifikationer

Med hjälp av autokontering eller automatkontering bokförs vissa moment i bokföringen automatiskt. Verifikationer skapas när du bokför via autokontering, manuellt eller när du till exempel skickar en faktura. Dessa kan du gå tillbaka till när du vill.

Bokför utbetalningar enligt ROT och RUT från Skatteverket

Att arbeta med ROT- eller RUT-fakturor i acconomy är enkelt. När du har valt fakturatyp, kommer systemet efterfråga all information som krävs för den specifika fakturatypen. Programmet samlar även in all information som Skatteverket kräver, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för att på efterhand behöva komplettera något.

Med ett enkelt knapptryck avgör du vilka artiklar som ska ses som ROT- eller RUT-artiklar och systemet beräknar avdraget automatiskt utifrån det. Systemet räknar naturligtvis ut summan på avdraget och skulle du fakturera samma kund flera gånger, kommer systemet varna om maxbeloppet överskrids. 

I acconomy kan du exportera en xml-fil (SKV:s egna format) som du sedan laddar upp på Skatteverkets hemsida där du begär utbetalning för din kunds avdrag. Naturligtvis följer acconomy de lagar och regler som gäller för ROT- och RUT-fakturering, samt beräknar avdraget korrekt utifrån det som gäller vid fakturering av ROT- och RUT-arbeten.

Rapporter

Du kan generera alla slags rapporter genom systemet. Rapporterna genereras utifrån din bokföring och du kan enkelt filtrera på just den period du önskar. I momsrapporten finns dessutom en snabbknapp för omföring av moms, vilket underlättar din momsredovisning.

Reskontra

Reskontran är som en databas där du samlar information om kunder, leverantörer och löner. Den fungerar sedan som underlag för den övriga bokföringen.

Kund- och artikelregister

Du importerar enkelt dina kund- och artikelregister i bokföringsprogrammet via till exempel en Excel-fil. Om du inte redan har register, bygger du dessa på efterhand. Både faktureringen och bokföringen blir väldigt smidig!

Bokföring

Du behöver inte vara proffs för att bokföra i acconomy. Systemet är utvecklat för att vara enkelt och användarvänligt för dig som driver företag. De automatiserade funktionerna finns till för att underlätta ditt bokföringsarbete.
l

Faktureringsprogram

acconomy är även ett faktureringsprogram med alla vitala funktioner. Dessutom i acconomy kan du sälja faktura och få pengarna inom 2 timmar. Du får bättre kassaflöde, vilket innebär att du inte behöver ligga ute med pengar som är dina för att betala löner och kostnader.

n

Bokföringsprogram

Testa gratis i 3 månader med acconomy som enligt vår mening är det bästa bokföringsprogrammet för allas behov. Enkel integration, support som är öppet dygnet runt då vi vet hur viktigt det är att vara tillgänglig dygnets alla timmar.

Byta bokföringsprogram online – snabbt, gratis och enkelt

Har du redan ett bokföringsprogram, men vill byta till acconomy? Kanske lever bokföringsprogrammet du redan har inte riktigt upp till dina förväntningar och du vill byta system, eller kanske vill du testa några olika bokföringsprogram innan du bestämmer dig. Oavsett anledning, gör acconomys funktioner det enkelt för dig att byta bokföringsprogram.

För dig som driver bolag oavsett bolagsfrom

Oavsett om du driver en mindre enskild firma med ganska enkel bokföring eller om du driver ett större aktiebolag med många kunder, vill acconomy göra bokföring enkelt.

Importera SIE-filer

Du kan enkelt importera din bokföringsdata från det bokföringsprogram du har använt tidigare. Ladda upp dina SIE-filer i systemet och sen är du igång. Systemet är lätt att använda och det går utan problem att byta från andra program till acconomy.

Importera Excel-filer

Behöver du importera artikel-, kund- och leverantörsregister gör du det direkt online. Ladda bara upp dina Excel-filer, så dyker de upp i bokföringsprogrammet och du kan sätta igång och jobba. Vi gör det enkelt för dig att sköta din löpande bokföring.

Support 24/7 via telefon och e-post

Många som driver enskild firma, aktiebolag, kommanditbolag, ideell förening eller handelsbolag sköter både drift och bokföring/fakturering på egen hand. Dygnets timmar räcker helt enkelt inte till alla gånger. Därför har vår support öppet dygnet runt för att du ska få hjälp när du behöver det.

Oavsett om du har drivit företag länge eller om du precis ska komma igång, är du varmt välkommen att kontakta oss för guidning genom programmet och dess smarta funktioner.

Telefon: 031-309 91 11
E-post: support@acconomy.com

Innan du väljer – lär dig mer om acconomy

Oavsett om du behöver ett bokföringsprogram för enskild firma, aktiebolag eller kanske en ideell förening, har acconomy något att erbjuda dig. Då du gör all bokföring online behöver du inte fundera över backup eller att installera andra program – du kan bokföra var du vill, när du vill.
k

BAS kontoplan ligger redan inlagd

Sitter du ensam med all bokföring/fakturering på firman och tycker att det är svårt? Vår målsättning är att göra allt lite enklare för dig. BAS standard kontoplan ligger automatiskt inlagd i systemet när du sätter igång, tillsammans med en rad verfikationsserier.

T

Skapa verifikationer och få konteringsförslag

Skapa enkelt dina verifikationer genom att kontera som du önskar. Om du har en faktura, ett kvitto eller ett underlag du vill bokföra kan du låta systemets AI-tolk tolka underlaget och komma med konteringsförslag. Systemet lär sig mer ju mer du använder det. Efter en tid kommer systemet att ha anpassat sig efter just din bokföring och ger förslag som du bara behöver godkänna.

Dags för årsredovisning eller årsbokslut

Tycker du att det känns jobbigt tänker på årsredovisning och årsbokslut? Så behöver du inte känna. I acconomy finns en snabbknapp för omföring av årets resultat i balansrapporten. Givetvis kan du även generera huvudbok, verifikationslista, kundreskontra och leverantörsreskontra i systemet.

Fakturor bokförs automatiskt

När du skapar en faktura i acconomy bokförs den automatiskt. När du sedan har fått in pengarna till ditt företag, markerar du bara fakturan som betald och en verifikation skapas. Snabbt, smidigt och enkelt.

Prisvärda tjänster

Det kan kännas svårt att hålla koll på allt själv. Därför erbjuder vi prisvärda tjänster för bland annat bokslut och årsredovisning genom våra samarbetspartners.

Vi har ett nära samarbete med en byrå som gärna hjälper våra kunder med bokföringstjänster, såsom löpande bokföring, avstämning, bokslut, årsredovisning och så vidare. De är dessutom väl insatta i vårt bokföringsprogram. Eftersom acconomy är ett webbaserat bokföringsprogram kan ni båda ha användare och se allt som händer i systemet.

Tips för att välja bästa bokföringsprogrammet

Som företagare vill du gissningsvis ha ett bokföringsprogram som är både enkelt och billigt. Helst vill du kanske ha ett gratis bokföringsprogram där du kan hantera både bokföring och fakturering. Nedan har vi sammanställt några saker att tänka på i jakten på det bästa bokföringsprogrammet efter de behov du och ditt företag har.
1. Välj ett webbaserat bokföringsprogram

Fördelarna med ett webbaserat bokföringsprogram är många:

 • Du kommer åt din bokföring var du än är.
 • Ditt bokföringsprogram är alltid uppdaterat.
 • Du slipper onödig pappershantering.
 • Du har alltid backup.
3. Kombinerat program för bokföring/fakturering
Tycker du att det känns smidigt att sköta bokföring och fakturering på ett och samma ställe? Då är det med fördel du väljer ett program med båda dessa funktioner. I acconomy kan du kombinera bokföring/fakturering och enkelt sköta företagets ekonomi via valfri enhet.
5. Bokföringsprogram för enskild firma eller aktiebolag
Se till att välja ett bokföringsprogram som passar din företagstyp. Många program fungerar lika bra, oavsett om du driver enskild firma eller aktiebolag. Som ett litet företag kan det vara skönt om programmet hanterar både fakturor och bokföring. Dessutom är det guld värt med automatiserade funktioner som gör att du sparar tid som du istället kan lägga på ditt företag.
2. Välj ett program där du kan ha flera användare
Även om du just nu driver en enskild firma på egen hand, kanske ditt företag växer på sikt. Eller så kanske du vill få hjälp med bokföringen i framtiden. Då är det viktigt att kunna lägga till fler användare i ditt bokföringsprogram.
4. Bokföringsprogram som är enkelt och gratis
Enkelt och gratis, det låter väl som det bästa? Ett bokföringsprogram kan vara precis så bra. I acconomy kan du koppla ihop dina fakturor med bokföringen för att dina fakturor ska bokföras automatiskt. Du kan även göra dina fakturor personliga genom att bland annat applicera ditt företags logotyp. Dessutom kostar det 0 kr/mån om du även ansluter till vår factoringtjänst.
6. Vilka behov har du?
Du vet såklart bäst vilka behov du och ditt företag har när det kommer till bokföring, och kom då ihåg att det bästa bokföringsprogrammet är det program som erbjuder vad ditt företag behöver.

Är det viktig för dig att snabbt kunna få hjälp och svar på frågor som dyker upp? Är det viktigt att kunna ta ut rapporter eller hålla kundregister? Oavsett vad, är det viktigt att du hittar ett bokföringsprogram som erbjuder det du vill ha.

Fördelar med acconomy bokföringsprogram

Vårt smarta bokföringsprogram gör det enkelt för dig att sköta bokföringen på egen hand. Även du som är ny som företagare ska känna dig trygg med att sköta din bokföring och fakturering i acconomy.

Vanliga frågor och svar om bokföringsprogram

Vad är ett bra bokföringsprogram?

Ett bra bokföringsprogram ska ge dig full koll på ditt företags ekonomi i alla led och erbjuda de funktioner du behöver. Väljer du acconomy, får du ett lätthanterligt bokföringsprogram som går snabbt att sätta sig in i, vilket du kommer att spara både tid och pengar på. I vårt bokföringsprogram får du full tillgång till alla funktioner som du behöver – från att skapa fakturor och skicka dem, till automatisk bokföring. Allt i ett enda knapptryck.

Finns det gratis bokföringssystem?

Ja, det gör det. Kanske funderar du över hur det är möjligt att vi på acconomy kan erbjuda dig ett gratis bokföringsprogram? Vår investerare och största ägare Prioritet Group har som idé att hjälpa bolag med att förbättra sin kassalikviditet genom olika former av factoringtjänster.

Använder du dig av acconomy i kombination med deras factoringtjänst förenklar du det administrativa arbetet och hanteringen, vilket innebär en vinn-vinn-situation som båda parter tjänar på.

Är bokföringsprogram avdragsgillt?

Ja, programmet är avdragsgillt, precis som det mesta som behövs för bolagets räkning.

Vilken tillgänglighet har er support när jag använder ert bokföringsprogram?

Vi på acconomy är själva entreprenörer och har således full förståelse för att våra användare har alternativa och varierande arbetstider. Fakturering och bokföring brukar med andra ord ske när man har tid, vilket kan vara närsomhelst under dygnet. Att då stöta på patrull, och inte komma vidare, är ineffektivt och frustrerande. Därför har vi valt att ha vår support öppen dygnet runt.

Kan jag skicka e-faktura via acconomys faktureringsprogram?

Ja, du som användare kan snabbt och enkelt skapa och skicka en e-faktura. Det ger dig full kontroll och spårbarhet på alla dina e-fakturor. I och med att din fakturering sker online med e-faktura, blir hela processen så pass smidig att du enkelt kan fakturera i mobilen. Fakturering on the go, helt enkelt.

Bokföringsprogram online

På acconomy strävar vi efter att vara Sveriges bästa fakturerings- och bokföringsprogram online för små och medelstora aktiebolag och enskilda firmor som på ett effektivt sätt vill skapa tydliga och snygga fakturor. De funktioner som vårt bokföringsprogram har att erbjuda, gör programmet perfekt lämpat för såväl större som mindre företag, där du snabbt kan komma igång och direkt få stenkoll på din fakturering.

Använd acconomys fakturerings- och bokföringsprogram gratis under hela 2022

Behöver du snabba upp dina betalningar av dina fakturor och väljer att även använda någon av factoringtjänsterna, får du använda acconomys bokföringsprogram gratis året ut under hela 2022. Naturligtvis får du obegränsad tillgång till programmets alla funktioner.

Har ert bokföringsprogram ROT- och RUT- funktion?

Absolut! Att arbeta med ROT- eller RUT-fakturor i acconomy är enkelt. När du har valt fakturatyp, kommer systemet att efterfråga all information som krävs för den specifika fakturatypen. Programmet samlar också in all information som Skatteverket kräver, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för att på efterhand behöva komplettera något.

Du kan självklart fakturera både artiklar som är avdragsgilla och artiklar som inte är det på samma faktura. Med ett enkelt knapptryck avgör du vilka artiklar som ska ses som ROT- eller RUT-artiklar och systemet beräknar avdraget automatiskt utifrån det. Systemet räknar ut summan på avdraget, och om du skulle fakturera samma kund flera gånger kommer systemet varna om maxbeloppet överskrids. 

Kontakta vår support 24/7

Telefon: 031-309 91 11
E-post: support@acconomy.com

Vilket är det enklaste bokföringsprogrammet?

Vilket bokföringsprogram som är det enklast är egentligen en smaksak och beror helt på hur dina behov och krav ser ut. Med acconomys fakturerings- och bokföringsprogram spelar det ingen roll om du driver enskild firma eller aktiebolag. Programmet är perfekt för dig som vill skicka fakturor på ett enkelt sätt, där fakturorna bokförs automatiskt i samband med att du skickar fakturorna till dina kunder.

Med acconomy får du ett program som är gratis och erbjuder funktioner som gör ditt företagande lite enklare. Använder du acconomy, behöver du inget annat program för att sköta företagets ekonomiska delar.

Vad är skillnaden på faktureringsmetoden och kontantmetoden?

För bokföring finns det två olika metoder: 1. faktureringsmetoden och 2. kontantmetoden. Faktureringsmetoden innebär att fakturan bokförs när den kommer in, medan kontantmetoden innebär att den bokförs när fakturan betalas.

Med acconomy får du ett mångsidigt system som fungerar både som faktureringsprogram och bokföringsprogram. När du skickar fakturan till din kund, bokförs den automatiskt i programmet. Därför är detta inget du behöver tänka på, då allt sker per automatik.